facebook tracking

Tulisitko sinä meille töihin?

Moikka,

Nimeni on Minna Fagerlund ja vastaan Cervissä HR-asioista kokonaisuutena. Tuttavallisemmin voit kutsua minua Mimmiksi.

IMG_1173_16-9_600x.jpg

Rekrytointi on iso osa sitä mitä teen ja senpä takia tässä sinullekin kirjoittelen. Meillä Cervissä on aina ollut tosi hyvä porukka töissä ja sitä halutaan vaalia jatkossakin. Me ihan aidosti tykätään toisistamme ja koitetaan kaikki porukalla saada hommat aina tehtyä mahdollisimman hyvin. Huippujengiin mahtuu sekä kokeneempia että vähän vähemmän kokeneita työntekijöitä, kaiken ytimessä on se, että apua saa aina ja uutta opitaan päivittäin. Meillä ei olla hiljaisia eikä vakavia, ennemminkin nauravaisia ja vitsailevia. Töihin on kiva tulla!

Tarjoamme Huippujengillemme mm. henkilöstöetuohjelman, jonka kautta on saatavilla paljon eri etuja myymälöille, hotelleille ja palveluntarjoajille. Tätä kautta voit tilata itsellesi alennushinnalla vaikka uusia huonekaluja, varata lomia hotelleissa, syödä eri ravintoloissa tai ostaa vaikka renkaat autoosi. Lisäksi käytössäsi on fysioterapeutin palvelut yksityisen työterveyshuollon kautta sekä sähköinen liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointietu, millä voit maksaa vaikkapa hierontaa tai hammaslääkärin maksuja.

Cervin Mestariopiston kautta on mahdollisuus kouluttautua oppisopimuksella, kurssien avulla tai sisäisen koulutuksen myötä hyvinkin laajasti. Olemme koulutusorganisaatio ja rohkaisemme kaikkia Huippujengiläisiä kehittämään osaamistaan ja pyrimme myös aina mahdollistamaan etenemisen sisäisesti. Tällä hetkellä meillä taitaa olla kahdeksan työnjohtajaa, jotka ovat siirtyneet asentajasta toimihenkilöksi. Neljän toimipisteen ja useiden eri yksiköiden myötä myös työkierto on toimiva vaihtoehto kartuttaa omaa osaamistaan ilmanvaihdon eri tehtävissä.

Itselleni Cervin HR:nä on tärkeää jokaisen hyvinvointi, niin töissä kuin henkilökohtaisellakin tasolla. Voiminen hyvin ei rajoitu vain kotiin tai vain työhön, vaan se muodostuu kaikkien asioiden summana. Siksi olemmekin kokeneet tärkeänä säilyttää henkilökohtaisuuden ja siksi jokaisella Huippujengiläisellä on kaikki HR-palvelut käytettävänään. HR-keskusteluissa jutellaan kahden kesken niin työnkuva, koulutusasiat, motivaatio kuin viihtyvyyskin unohtamatta sitä henkilökohtaista hyvinvointia. Tärkeimpänä kysymyksenä onkin ”Mitä sinulle kuuluu?”.

Meille on kunnia-asia hoitaa asiat niin kuin ne kuuluu hoitaa, noudatamme siis tarkoin kaikkia lakeja ja ohjeistuksia ja kuulumme myös työnantajajärjestö LVI-TU:n jäsenyrityksiin. LVI-alan yleissitovan TES:in mukaan luonnollisesti mennään, voit siis myös luottaa että kaikki palkka-, ym. työsuhdeasiat Cervissä hoidetaan työehtosopimuksen mukaisesti. Noudatamme myös ISO9001:2015 laatustandardia, jonka myötä meidät auditoidaan ulkopuolisen tahon toimesta määräajoin ja kehitämme toimintojamme koko ajan.

Ja hei! Yksi niitä mukavimpia asioita kaikkien rajoitusten jälkeen on, että nyt on päästy taas suunnittelemaan kaikenlaisia yhteisiä tapahtumiakin. Syksyn aikana kokoonnutaan niin tiimi-aamiaiselle kuin muihinkin yksikkökohtaisiin tapaamisiin sekä marraskuussa pikkujouluihin Salmisaaren Biitsille. Silloin ei tarvitse valita juhlakenkiä, vaan pääsee fiilistelemään sileää hiekkaa varpaiden välissä.

Miltäs kuulostaa? Kerron mielelläni, jos haluat kysyä Cervistä tai meidän toiminnasta lisää?

Jos haluaisit olla yksi meistä, niin laitahan hakemusta tulemaan tai ole suoraan yhteyksissä. Toivottavasti kuulemme sinusta pian!

Terveisin,

Mimmi

 

Avoimet työpaikat

Connectaa kanssamme pysyäksesi ajan tasalla uusista työpaikoista.

Kaikki avoimet tehtävät
Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta